Lieze blogt

Liebster Award

Award - tag (1)

Dan wordt een mens genomineerd voor een award en dan heb je het niet eens door. Ik werd namelijk al een aantal weken geleden door Katrien van Perfect Imperfect uitverkoren voor de Liebster Award en kwam daar pas een paar dagen geleden achter. Te laat of niet, ik accepteer uiteraard met evenveel enthousiasme.

Het concept van de Liebster Award is als volgt: je bedankt degene die je nomineert (bij deze Katrien!), beantwoord de vragen die zij voor je bedacht heeft en geeft op jouw beurt het stokje door aan een aantal andere bloggers die je volgt. Hier gaan we.

Waar kan je niet zonder?
Nu klink ik heel erg als een kind van mijn tijd, maar mijn smartphone vind ik toch wel redelijk onmisbaar. Niet om veel te bellen, want dat doe ik eigenlijk niet zo vaak, maar omdat ik single ben, voelt mijn smartphone toch vaak als een lijntje naar de buitenwereld. Om berichtjes te sturen met vriendinnen of collega’s, om op social media foto’s te liken, om de krant wat te lezen en om blogjes te volgen. Op die manier is mijn smartphone vaak een manier om me wat minder alleen te voelen.

Welke eigenschap/karaktertrek van jezelf zou je liever kwijt dan rijk zijn?
Ik weet niet of het echt een eigenschap of karaktertrek is, maar ik heb wel het gevoel dat het precies wat in mijn karakter ligt dat het mij niet lukt om echt gelukkig te zijn. Ik hoop op zich dat ik het mis heb en dat het grote geluk (en kleine gelukjes ook natuurlijk) iets is wat nog komt. Dat ik wel kan aanvaarden wat is en gelukkig kan zijn met wat ik heb. Maar het is zeker iets dat me bezighoudt, zoals ik een tijdje geleden al schreef.
En moest dat toch niet tellen als eigenschap: dan is het mijn ongeduld dat ik wel wat zou kwijt willen zijn.

Hoe ziet een perfect dag er voor jou uit?
Moeilijke vraag: op dit punt in mijn leven is dat een dag waarop ik enerzijds tijd heb om wat televisie te kijken en te lezen, maar waarin ook een activiteit zit met vrienden (gaan eten, iets leuk doen samen…). Een dag waarop ik niet te veel moet nadenken over wat ik zou eten, wat ik moet aandoen en wat er nog op het to do lijstje staat. En de zon schijnt liefst ook nog.
In een ideale wereld word ik op een perfecte dag wakker met de liefde van mijn leven naast mij en kindjes die mee in bed willen kruipen om dan samen leuke dingen te kunnen doen.

Als je kijkt naar wat voorbij is, wat zou je zeker anders doen?
Verschillende dingen eigenlijk. Maar van een aantal dingen begin ik wel te beseffen dat ze gebeurt zijn om me iets te leren en dat ik ben wie ik ben omwille van die dingen. Waar ik wel spijt van heb is dat ik niet dichter bij mijn ouders stond. Ik was te hard bezig met mezelf willen en kunnen zijn, dat ik niet genoeg quality time heb proberen te hebben met mijn moeder. Dus dat zou ik zeker anders doen.

Welke twee boeken moet ik zeker gelezen hebben volgens jou?
Mijn favoriete boeken van de afgelopen 2 jaar zijn Een klein leven van Hanya Yanagihara en De Nachtegaal van Kristin Hannah. Ik blijf het aanraders vinden.

En dan is het nu aan mij om 5 bloggers te nomineren en ze het vuur aan de schenen te leggen. Aangezien we in de periode van 40 dagen bloggen zitten, kies ik voor 5 mede-deelnemers, het kan maar voor extra inspiratie zorgen:
1. Myriam van Serieus Curieus
2. Nele van Tifosa
3. Nicole van PriePraat
4. Femke van Femke Vertelt
5. Annelies van Annelyse

Mijn vragen voor jullie:
1. Hoe kom je aan je blognaam?
2. Wat is jouw ultieme groene tip om de planeet een beetje mee te redden?
3. Welke persoon heeft je leven positief veranderd?
4. Wat zou je het hardst missen als je naar het buitenland zou verhuizen met je familie?
5. Wat is het creatiefste dat je ooit gemaakt hebt?

Ik kom graag bij jullie lezen!

2 gedachten over “Liebster Award”

  1. Leuk om je antwoordjes te lezen, dank je wel! :) Dat het niet lukt om echt gelukkig te zijn herken ik wel. Ik heb dat bij momenten ook wel. Omdat ik de lat voor mezelf ook wel heel hoog leg denk ik. Ik zie altijd wel dingen die beter of anders kunnen waardoor ik toch niet ten volle kan genieten en gelukkig zijn. Soms durf ik wel eens loslaten en gewoon blij zijn. Ik zal het zo moeten leren zeker?

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s