Lieze leeft

Car Confession Tag

67643_10151186850136767_780113337_n

Mijn auto, die zou ik voor geen geld kunnen missen. Ik schreef ooit een bijna-ode over hoe hij in mijn leven kwam en de liefde is nog steeds groot. Daarom leek het me wel leuk om deze donderdag de Car Confession Tag in te vullen die ik tegen kwam op de blog van Sas.

Heb je een auto en waarom?
Ik heb dus uiteraard een auto en ook al wil ik gerust mijn best doen om een groen steentje bij te dragen, mijn auto weg doen is niet iets wat ik snel (of zelfs ooit) zie gebeuren. Ik zou misschien af en toe wel eens wat meer een alternatief kunnen zoeken, maar vaak is het toch wel heel handig om een auto te hebben. Om naar het werk te rijden, naar activiteiten te gaan, boodschappen te doen…

Wat was je eerste auto?
Een Peugeot 307, die vond ik al heel lang mooi en toen ik een auto ging kopen toen ik was afgestudeerd was de keuze redelijk snel gemaakt. Alleen over de kleur twijfelde ik nog even, maar het werd champagnekleur, net iets specialer dan gewoon zilver.

Welke kleur heeft je auto?
Het is een zwarte met zwart interieur. Heel basic dus. Mijn huidige auto is geen nieuwe, maar was een showmodel van de garage en ik kon kiezen tussen zwart of wit. Wit vond ik ook mooi, maar ik dacht dat ik zwart langer mooi zou vinden.

Heb je wel eens een botsing gemaakt?
Ja, oepsie. Al meer dan eens zelfs. Gelukkig is dat ondertussen al wel een heel aantal jaren geleden. De laatste botsing waarbij ik betrokken was, was 3 jaar geleden maar die was niet mijn schuld.

Heeft je auto een bijnaam?
Nee, al vind ik het wel altijd geweldig als dat bij andere mensen wel zo is.

Heb je al eens een lekke band gehad?
Twee keer denk ik. De eerste keer deed iemand op de autostrade teken dat er iets aan de hand was en geraakte ik gelukkig wel nog op het werk, waar 2 collega’s heel lief aan de slag gingen om mijn band te vervangen. De tweede keer ontdekte ik toen ik terug kwam in de parking na het werk en blijkbaar ergens was in gereden. Toen is pechverhelping gekomen om de band te plakken, want in mijn huidige auto zit geen reservewiel.

In welke auto rijd je over 10 jaar?
Ik denk dat de kans groot is dat het dan een elektrische auto zal zijn, of dat zou ik toch tof vinden. Welk model, dat weet ik niet. Het zal zeker niet meer mijn huidige auto zijn want daar mag ik door de Lage Emissiezone tegen dan al lang niet meer de stad mee in en er komt normaal nog dit jaar een bedrijfswagen aan.

Hoe vaak was je jouw auto?
De laatste tijd helemaal niet meer zo vaak. Ik denk dat het dit jaar nog niet gebeurd is. Maar ja, het is ook echt geen weer om de auto te wassen. Als ik het toch doe, kan ik ineens het weer voorspellen want het regent altijd binnen de 24 uur als ik door de carwash ben gereden. Het is op dit moment trouwens weer hoognodig.

Welke van de 3 kan je het best missen: airco, automaat of 5 deuren?
Een automaat heb ik nu niet en mis ik ook niet, dus snel gekozen. Al zou dat in de file soms wel een leuk extraatje zijn.

Wat kan je het minst goed: keren in de straat, achteruit inparkeren of hellingproef?
Ik denk dat ik het allemaal wel goed kan, zolang ik niet het gevoel heb dat mensen op mij staan te kijken. Achteruit parkeren als er auto’s staan te wachten achter mij geeft altijd een opgejaagd gevoel en dan gaat dat natuurlijk eens zo minder vlot.

Hoelang heb je jouw rijbewijs?
Ik heb mijn rijbewijs sinds 2003. Ik deed mijn theoretisch examen net voor ik op kot ging, maar volgde pas echt rijlessen de zomer daarna en een aantal maanden daarna slaagde ik bij mijn 2e rijexamen.

 

 

 

4 gedachten over “Car Confession Tag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s