Lieze overpeinst

Wat maakt je mooi?

Om tot inzichten te komen heb je meestal niemand nodig die je het juiste antwoord geeft op de dingen waar je mee worstelt, maar gewoon iemand die de juiste vragen stelt en je daarmee aan het denken zet. Die iemand was voor mij vorige week Tineke van Hurray for Today. In haar Facebook community This is me vroeg ze namelijk wat maakt dat je mensen mooi vind.

Ik lachte eerst even dat bruine ogen, donker haar en een grote gestalte waren. Maar daarna dacht ik er uiteraard verder over na. En toen bedacht ik dat een mooi persoon voor mij vooral iemand is die zichzelf durft laten zien, open staat voor het leven en voor mensen. Iemand die zich thuis durft voelen, waar ze ook zijn. Iemand die zijn plaats durft innemen en op zichzelf vertrouwt.

En toen ik dat neerschreef, besefte ik ineens ook dat dat net dingen zijn waar ik het moeilijk mee heb. Want ik vind het nog altijd niet zo makkelijk om me open te stellen. En ik voel me niet zomaar overal thuis, ik denk veel te veel na over wat mensen van me denken en hoe ik overkom bij hen. Maar wat moet ik dan met dat besef?

Want ik wil gelukkig zeker niet gezegd hebben dat ik geen mooi mens zou zijn. Ook al voldoe ik volgens mezelf niet aan de definitie die ik zelf geef aan een mooi mens. Zou die omschrijving dan komen uit mijn ideale scenario? Of is dit gewoon een heel goed teken dat ik mezelf misschien wel een mooier mens vind dan ik mezelf soms realiseer? In ieder geval een inzicht dat nog heel wat aandacht verdient.

 

2 gedachten over “Wat maakt je mooi?”

  1. Ik ken je natuurlijk helemaal niet goed genoeg om in te kunnen schatten of je “voldoet” aan je eigen definitie van een mooi mens. Maar ook al doe je het “analoog” misschien minder dan hier, op zijn minst “digitaal” heb ik het gevoel dat je jezelf echt wel durft laten zien, je heel erg open durft stellen, meer dan veel anderen (je wilt niet weten hoeveel persoonlijk blogs bij mij in concepten blijven staan…). En op je eentje een huis beginnen bouwen, daar spreekt voor mij veel zelfvertrouwen uit!

    Wat niet wegneemt dat je ook niet zelf aan al die dingen moet voldoen; soms is het ook voldoende om zo’n eigenschappen te vinden in de mensen rondom je en elkaar zo aan te vullen. En jezelf ondertussen een mooi mens te vinden om wie je bent, met ideale en minder ideale eigenschappen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s