Lieze overpeinst

Single zijn is duur

Ik heb me nooit echt gemengd in de discussie dat alleenstaanden vaak meer moeten betalen dan gezinnen. Omdat ze een toeslag moeten betalen voor veel vakanties. Of omdat bepaalde kortingen of subsidies zijn per gezinslid worden berekend en je dus minder krijgt als je maar alleen bent. En het licht schijnt natuurlijk altijd maar voor mij alleen, maar kost evenveel als dat het voor 5 zou branden. Zelfs eten is duurder, want kleinere verpakkingen kosten meer en als ik een maaltijdbox wil bestellen bij een bepaalde supermarkt dan betaal ik 40 euro voor 3 maaltijden voor 2 en 35 euro voor diezelfde 3 maaltijden voor mij alleen.

Het is allemaal niet eerlijk zou je kunnen zeggen, maar ik legde me er vaak gewoon bij neer en probeer er het beste van te maken. Maar wat me de laatste tijd wel stoort is hoe ze dan ook nog eens geld proberen aftroggelen van singles om hen te ‘helpen’ bij het daten. Tinder is dan misschien wel gratis, heel veel kwalitatieve ondersteuning is er niet. Die vind je blijkbaar wel bij een relatiebureau, maar dat probeerde ik ooit en ook al koste het me handenvol geld, veel kwam er niet van (en nee, dat lag niet alleen aan mij, daar ben ik zeker van). Misschien hebben we dan als single wel coaching nodig, om meer inzicht te krijgen in waar het misloopt. Zo vond ik onlangs een online programma dat daarover ging, maar er werd wel aangegeven dat er verwacht wordt dat je als klant een bedrag van minstens 4 cijfers investeert als je echt wilt dat het helpt. Alsof de gemiddelde single dat maar eventjes zonder nadenken kan en wil neerleggen.

En dan zijn er nog de datingsites. Maar ook die kennen zeker wel hun prijzen. Ik probeerde het onlangs tegen beter weten in toch nog eens. Direct betalen, want anders kan je eigenlijk niks zien of doen. Direct betalen voor minstens een half jaar. En uittesten kan hoor, er is het herroepingsrecht. Maar dan blijkt dat je bij herroeping slechts 25% van je centen terugkrijgt, ook al heb je er niks aan gehad. Pure afzetterij is het eigenlijk (ja Parship, ik kijk naar u en vind het nog altijd schandalig hoe jullie handelen en communiceren).

Ik word er een beetje boos van. Op mezelf omdat ik er toch telkens nog intrap, terwijl ik weet dat die dingen mij niet zo liggen, maar tegen beter weten in toch blijf hopen dat het misschien toch eens iets oplevert. Maar ook op al die organisaties. Omdat ze proberen misbruik maken van iets wat bij heel veel singles een zwak punt is. Want de meesten willen gewoon heel graag iemand vinden die hen graag ziet, dat lukt niet zo makkelijk en dat doet pijn. Ik wil geen prijs plakken op ware liefde, maar het is niet dat de succesratio zo hoog ligt bij al die dingen en ze hebben er gewoon big business van gemaakt.

Ik durf tegen startende ondernemers wel eens zeggen dat alleenstaanden een belangrijke doelgroep kan zijn, omdat er nu eenmaal veel zijn. Maar ik hoop als ik zoiets zeg wel altijd dat ze kijken naar hoe ze het leven van die alleenstaanden een beetje beter of makkelijker kunnen maken en niet om geld uit hun zakken te kloppen. Want single zijn is al duur genoeg. Misschien moet ik me toch maar wat meer met die discussie bezig houden…

11 gedachten over “Single zijn is duur”

 1. Een bedrag van minstens 4 cijfers?! Die zijn op hunne kop gevallen en blijven botsen zeker? Dat er iets gevraagd wordt, ok, er zit nu eenmaal een bedrijfje achter, maar het moet inderdaad allemaal een beetje realistisch blijven. Idem met andere dingen waar singles meer voor moeten betalen: aan sommigen – bijvoorbeeld dat licht – kan je weinig doen, maar die subsidies e.d… Komaan, zijn we nu echt nog niet voorbij het punt waar het klassieke gezinnetje de standaard vormt?

  Like

 2. Niets dan slechte ervaringen met Parship hier. Ik dacht dat ik een proefabonnement had genomen maar de kleine lettertjes niet tot in het detail gelezen en nu moet ik dus 2 jaar aan een stuk betalen. Ik was ook ontzettend boos op mezelf omdat ik daar ben ingetrapt.
  Het leven voor singels is inderdaad al duur genoeg.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik herken wel wat je zegt, hoewel de oplossing er qua boodschappen voor mij gewoon was om een diepvries te kopen. Dan kook je gewoon die vierpersoonsmaaltijd en vries je er drie in. Daarmee help je jezelf niet alleen financieel, maar ook praktisch want wij, singles, zijn ook weer gewoon echt iedere dag aan de beurt om die maaltijd te koken.

  Maar de datingmarkt… ja… niet meer intrappen!!

  Like

 4. Ik heb een vriendin die single is en niet weet waar ze nog iemand zou kunnen tegenkomen en dus ook online wil proberen. De bedragen die ik van haar hoorde voor sommige sites of een relatiebureau deden me duizelen. 1000 euro voor 3 dates! What the f***?! Schandalig is het. Eigenlijk mag dit wel eens aangeklaagd worden, ik denk dat veel mensen dit niet weten.

  Like

 5. Ik heb geen ervaring met de kosten van datingbureaus of sites maar als ik dit lees vind ik dat hallucinant. Heb sowieso al moeite met bedrijven die willen verdienen op de kap van mensen hun ongeluk – wat mss wat sterk is uitgedrukt maar er zijn nu eenmaal heel wat eenzame singles die bereid zijn elke prijs te betalen en dus vragen ze maar door… Verder vind ik het leven echt duur voor singles en zeker voor eenoudergezinnen denk ik dat het heel vaak heel moeilijk is aan het eind van de maand. Daar heb ik echt bewondering voor.

  Geliked door 1 persoon

 6. Shit jong, ik had geen idee dat dat zo duur was allemaal, dat online daten/daten via een bureau! Toen ik toerisme studeerde kwam dat nadeel voor de singles inderdaad rap bovendrijven en ik vind dat ook schandalig. Het is echt niet meer de norm om in een gelukkig koppeltje te zitten (met de perfecte twee kindjes er nog eens bij), dat weet iedereen intussen toch wel? Dan moet de maatschappij zich daar stilletjesaan ook eens aan aanpassen he… zonder singles te gaan uitpersen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s