Lieze overpeinst

In beperkte kring

Ik zit in wat ooit mijn tuin gaat worden. Heel strikt genomen mag ik daar nu niet zijn want tijdens mijn fietstochtje mag ik onderweg nergens stoppen. Maar ik geniet hier toch even van de zon en de geluiden van werkende aannemers op de achtergrond. Het voelt toch een beetje minder alleen dan als in thuis zou zitten. Want mijn eigen gezelschap daar, dat begin ik toch wat beu te worden. Je zou nochtans zeggen dat ik het toch gewoon ben om zo vaak alleen te zijn. Maar wie hier al een tijdje mee leest weet dat ik dat anders ook niet altijd zo goed mee om kan.

Sommige dingen zijn helemaal niet zo anders dan normaal. Veel thuis zijn, vaak alleen zijn, mezelf moeten bezig houden. Maar dan zijn er meestal toch nog wel wat dingen om naar uit te kijken die de eenzame dagen compenseren. Dat uitkijken naar is nu heel anders. Er komt ongetwijfeld verandering maar wat gaat die betekenen? Wanneer ga ik daar iets van voelen? En gaan ze helpen om me mentaal wat vaker beter te voelen?

Soms heb in daar een beetje schrik voor. Het lijkt er op dat we binnenkort weer wat meer mensen mogen zien. Maar wel in beperkte kring en altijd dezelfde mensen. Ik lees dan al van gezinnen die zich zorgen maken dat ze niet gaan kunnen kiezen tussen iedereen die ze willen zien. Wie geef je prioriteit. En daar ligt misschien nog wel eerder mijn angst. Wat als ik voor niemand prioriteit ben om op te nemen in hun beperkte kring. Dat hun gezin en familie eerst komt. Omdat er zoveel mensen zijn die ze willen terug zien. En omdat nu eenmaal niet iedereen er van in het begin terug bij kan.

Als je al lang alleen bent dan lijkt alleen blijven soms nog het enige mogelijk scenario. Je weet dat voor veel dingen op jezelf bent aangewezen (niet dat ik ben vergeten door de mensen rond mij uiteraard). Maar het blijft ver weg van het scenario waar ik op hoop. Eentje waarin ik in iemands wereld helemaal keuze 1 ben voor de inner circle. In tijden van Corona, maar ook daarbuiten…

 

11 gedachten over “In beperkte kring”

 1. Oef. Dit komt binnen. Het ís ook behoorlijk pittig nu, vind ik, als je veel alleen bent. Je weet gewoon niet wanneer er een einde aan komt en dat maakt het nog extra pittig. Dikke digitale knuffel voor jou.

  Like

 2. Heel juist gezegd. Het is belangrijk dat we ideeën ontwikkelen voor alleenstaanden, ongeacht hun achtergrond. Mijn buurvrouw zegt altijd “liever alleen zijn dan in een relatie eenzaam zijn”. En ook daar ziet wat in. Succes-

  Geliked door 1 persoon

  1. Wat je buurvrouw zegt is uiteraard ook waar. Mijn laatste relatie heb ik beëindigd omdat ik het gevoel had alleen gelukkiger te zijn dan met hem.
   Wat niet wegneemt dat alleen zijn vaak geen pretje is, voor.mij toch niet. En op dit moment voelt het dan nog eens anders dan normaal. Vond het al goed dat ze bij de laatste persconferentie wat aandacht hadden voor alleenstaanden en in hoop dat dat zo blijft. Ik vraag geen speciale behandeling, probeer me zo goed mogelijk aan de regels te houden maar in zou heel graag terug wat mensen mogen zien, al is het dan met 1,5 meter tussen.

   Like

   1. Kan ik heel goed begrijpen. Ook ik, levend met man en kat, zou graag weer gewoon mijn vrienden willen ontmoeten. En ik wens je veel sterkte. En hoop dat je daarna weer bij vrienden uitgenodigd wordt. Je angst, dat men zich eerst of meer op de familie gaat richten, is vermoedelijk realistisch. Maar de moed niet opgeven, en gewoon doorleven. Succes.

    Geliked door 1 persoon

 3. Pff dat suckt echt he. Gelukkig heb je je blog nog om van je af te schrijven :-) maar ik zou gek worden in mijn eentje, hoe graag ik ook tijd voor mezelf neem… Take care he x

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s