Lieze checkt in

Lieze checkt in #210

Lieze checkt in

Voor mij is 1 september niet zo’n speciale dag, al betekent de start van de nieuwe maand wel dat ik terug wat meer op kantoor kan werken. En je merkt wel dat het leven rond je in september altijd wel weer een beetje verandert. Maar de overzichtjes blijven natuurlijk.

Mindermomenten
* De grote workload op het werk en daarnaast maakt dat ik eigenlijk niet goed in gang geraakte want waar te beginnen? Ik werkte dus de hele week redelijk inefficiënt vond ik zelf en daar werd ik dan weer lastig van. Uiteindelijk maakte ik een zeer uitgebreide lijst om alles op te volgen en was het gelukkig niet zo rampzalig als gedacht.

* Ik heb vreselijk veel gesnoept de laatste weken. Op de weegschaal gaan staan durf ik niet goed, want die gaat niet lief zijn vrees ik, maar het is ook gewoon niet gezond. Iets waar ik toch echt weer meer op moet letten.

Gelukskes

* Er viel deze week nog een klein afscheidscadeautje in de brievenbus van de collega die weg is. Iets dat haar echt typeert en dus een leuk aandenken.

* Tijdens de lockdown luisterde ik naar het boek van Rutger Bregman, De meeste mensen deugen. Ik vond het heel interessant en toen ik zag dat hij een lezing gaf deze week, wou ik die ook graag nog eens horen. De lezing ging door in Den Haag, maar je kon dus tegen een kleine bijdrage gewoon thuis mee volgen. Hij vertelde weinig nieuwe dingen, maar ik vond het zeker waardevol om een aantal dingen nog eens opnieuw te horen.

* Maandag werd er overal gechapet in mijn huis en dat voelt een beetje als een mijlpaal, want ook al moeten er zeker nog een boel technische dingen gebeuren, toch is nu in mijn hoofd het meeste gedaan en is veel wat er nu nog gaat bijkomen vooral het huis mooi en leefbaar maken.

8 gedachten over “Lieze checkt in #210”

  1. Leuk overzicht. En een goed idee van die lezing. Eigenlijk moet ik ook eens wat beter in internet zoeken. Er is zo veel, dat je het meeste mist. En ook soms de interessante dingen, en dat is jammer. Succes op het werk.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik ben ook bezig in ‘De meeste mensen deugen’! Ik vind het echt superinteressant, al denk ik ook wel vaak: iemand die het tegenovergestelde standpunt (de meeste mensen deugen niet) wil bewijzen, kan gewoon hetzelfde boek schrijven maar dan met andere voorbeelden. Maar dat zal je altijd wel hebben met van die ‘pleidooien’ denk ik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s