Lieze leeft

Stoeflijstje

Weet je wat er sinds kort op het bureaublad van mijn computer staat? Een Stoeflijstje. Wat dat is? Een overzichtje van dingen waar ik fier op mag zijn. Een grote dosis pepmiddel voor mezelf dus. Want soms heeft een mens een slechte dag en dan is het wel eens leuk om fijne dingen te lezen over jezelf. In het lijstje op mijn computer staat een verzameling complimentjes die ik kreeg van mijn collega’s. Maar het kan natuurlijk evengoed een lijstje zijn van mooie dingen die je familie en vrienden over je zeggen.

Laat ons eerlijk zijn dat het nog een tikje moeilijker wordt als je over jezelf zo’n stoeflijstje zou moeten schrijven. Maar het is op zich wel krachtig. Mijn vriend en ik proberen tegenwoordig om ’s avonds stil te staan bij de dingen waarop we trots zijn bij onszelf die dag. Want er wordt wel eens aangeraden om elke dag stil te staan bij waar je dankbaar voor bent, maar ik vind dat dat zeker ook mag voor de dingen waar je trots op bent. En zo zijn er zeker ook al mooie gesprekken ontstaan.

Als ik al die kleine dagelijkse dingen naast elkaar leg, dan zullen er zeker wel bepaalde eigenschappen boven komen. Dat ik een wandelende agenda ben, dat ik goed kan schrijven, dat ik georganiseerd ben, dat ik veel zelfinzicht heb of daar toch zeker aan wil werken, dat ik leergierig ben en veel info kan verwerken, dat ik mezelf meestal wel goed kan motiveren (al duurt het soms even), dat ik een goeie plusmama ben, dat ik veel zelfinzicht heb en dat ik goed voor de mensen rond mij zorg. Misschien moet ik dat lijstje ook maar eens op mijn computer zetten.

12 gedachten over “Stoeflijstje”

 1. Je mag daar zeker eens bij stilstaan, we willen soms allemaal teveel focussen op wat we nog willen verbeteren, maar ik vind dat we ook fier mogen zijn op onze goede eigenschappen. En je hebt er heel wat!

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een goed idee! Johanna vroeg al wat ik mij ook afvroeg, dus dat is ook beantwoord ;-). Denk dat mensen zich nog te vaak niet bezighouden met de dingen waar ze trots op zijn. Mooi lijstje om bij te houden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ah top hoor, supergoed idee! En wat goed ook dat ge daar ‘s avonds met uw vriend over kunt babbelen ☺️ Kan me voorstellen idd dat daar leuke gesprekken uit volgen!

  Geliked door 1 persoon

 4. Wat een heerlijk idee! Ik denk dat ik dat ga overnemen :-) Ik noteer al elke dag wat ik fijn vond aan die dag, maar dat is niet noodzakelijk iets waar ik trots op ben van mezelf. Thx voor de tip dus!

  Geliked door 1 persoon

 5. Goed gedaan

  Ik ben van plan om zo’n stoefboekje over mezelf te maken…om mijn eigen focus op al wat ik nog niet goed genoeg kan een beetje te leren compenseren en die (onzekere) perfectionist in mij wat te temmen

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s