Lieze leeft

Een goede onderhoudsbeurt

Gepord worden langs alle kanten. Gekneed worden als een stukje deeg. Kraken en duwen. Heen en weer getrokken en gerokken. En het nog leuk vinden ook. Al is leuk misschien wat overdreven, maar vaak kijk ik toch uit naar mijn bezoekje aan de osteopaat. Er zijn dan misschien wel mensen die hier kritisch tegenover staan, ik ben een echte believer. Al sinds ik klein ben, heb ik een scheve rug. Ik ging wel naar de kinesist voor oefeningen, maar destijds besefte ik niet waarom die zo belangrijk waren en was oefenen geen prioriteit. En het zou toch het probleem nooit echt hebben kunnen oplossen, scheefgegroeid was ik toch al.

etudes_kine_t.800
bron: http://www.raliga.be

Dus nu maak ik om de 3 maanden een afspraak bij mijn osteopaat, voor mijn onderhoudsbeurt. Dan zorgt hij dat mijn rug weer op de juiste manier scheef staat (mij recht zetten blijkt geen goed idee te zijn omdat mijn lichaam mijn scheefte al heeft gecompenseerd op andere plaatsen). En hij zorgt ook dat alle andere dingen terug op één lijn zitten. Ik geloof er wel in, dat iets dat vast zit in je lijf op een andere manier voor klachten kan zorgen. Zeker met ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’ in het achterhoofd. Soms is mijn bezoek aan de osteopaat dan ook een beetje therapie-uurtje.

Of het echt werkt? Volgens mij wel. Ik hoef geen wetenschappelijk bewijs te zien. Ik weet voor mezelf dat ik me beter voel na een behandeling. Dat mijn hoofdpijn beter is, mijn rug minder pijn doet en mijn nek weer wat losser zit. En stel nu dat dat toch in mijn eigen hoofd zit, dan heeft het toch maar mooi op die manier geholpen.

 

4 gedachten over “Een goede onderhoudsbeurt”

  1. Denk niet dat het tussen je oren zit (en inderdaad, mocht het wel zo zijn, so what?). Ik hoor meer mensen die er zoveel baat bij hebben. Gewoon blijven doen.

    Like

  2. Ik ben een fan. Ik ga niet vaak maar ben al twee keer van serieuze rug- en nekklachten afgeholpen door een osteopaat. Vreemd dat sommige mensen je aankijken alsof je ze naar een medium doorstuurt als je het over een osteopaat hebt.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s