Lieze leeft

Vrouwen die mijn leven veranderden

 

 

Ik ben er van overtuigd dat heel wat mensen die je ontmoet in je leven een impact hebben. Soms heel klein, soms wat groter. Uiteraard hebben familie en vrienden de grootste invloed, maar vandaag op deze internationale vrouwendag denk ik even aan 2 topdames, die misschien zonder het te weten een deel van mijn leven bepaald hebben.De eerste die ik in de bloemetjes wil zetten is mijn leerkracht economie van in het middelbaar. Ik had meerdere jaren les van haar en ze was ook een jaar onze klastitularis. Niet de gemakkelijkste. Vanaf dag 1 maakte ze duidelijk waar het op stond en waren er regels waaraan we ons moesten houden. Maar je hebt mensen die regels opleggen en dan zijn er mensen die gewoon respect afdwingen door wie ze zijn en waardoor je er eigenlijk amper problemen mee hebt om de regels te volgen. En zij zat in die laatste categorie. Want al was ze soms een harde tante, ze werd ook heel erg gerespecteerd. Op een gegeven moment, ik denk zelfs dat het nog niet het laatste jaar was, deed ze een voorspelling van wat we zouden gaan studeren. Bij mij was ze zeker dat het toegepaste economie zou zijn. En ze kreeg gelijk. Ook al was het misschien op dat moment geen bewuste keuze. Ik had geen idee wat ik anders zou gaan studeren. Maar ondertussen ben ik wel blij dat ik haar advies/voorspelling heb gevolgd. Want ook al deed ik een tijdje iets helemaal anders, in mijn huidige job komt mijn studie effectief van pas en vind ik het fijn om terug met economie bezig te zijn.

Over die job gesproken, ook daar was er iemand die de spotlight verdiend. Voor ik bij mijn huidige werkgever terecht kwam, was ik wat zoekende op werkgebied. Toen ik de kans kreeg om aan de slag te gaan, had ik een hele sympathieke verantwoordelijke. Ik had eindelijk terug het gevoel van mijn ei kwijt te kunnen in een job, maar ook dat er echt in mij geloofd werd en dat was een verademing. Toen die eerste opdracht was afgelopen en er niet dadelijk een andere opportuniteit was, was het wel die verantwoordelijke die er met haar tomeloze inzet voor zorgde dat ik na een tijdje toch weer aan de slag kon in een ander kantoor. En het was op de drink voor haar afscheid dat de kiem werd gelegd voor een overstap naar de stoel waar ik nu nog met veel plezier zit. Zonder haar zou ik nu op werkgebied niet staan waar ik nu sta.

2 sterke madammen dus, die door zichzelf te zijn en te geloven in iemand anders, iets moois hebben gedaan. Zelf zien ze het waarschijnlijk als iets vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Voor mij zijn ze een voorbeeld en ik hoop dat ik ooit hetzelfde voor iemand kan betekenen.

 

6 gedachten over “Vrouwen die mijn leven veranderden”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s