Lieze leeft

Het allegaartje (4)

Weet je wat ik net ontdek? Dat er in februari geen allegaartje-blogpost was. Ik was eigenlijk van plan om daar een maandelijkse feature van te maken, maar misschien had ik in februari geen losse gedachten die rondfladderden. Nu maart ook al bijna om is, wordt het wel hoog tijd om toch nog eens een allegaartje te schrijven.

Vorige week moest ik naar de bank, even afstemmen over een paar dingen. Ik kwam daar bij een nieuwe adviseur terecht. Bekwame kerel, daar niet van. Maar er was wel 1 ding dat me behoorlijk stoorde. Die gebruikte in elke zin mijn naam. Alsof ik hem anders zelf zou vergeten. En wat doe jij dan van werk Lieze? Maar Lieze, hoe zie jij dan de evolutie van je portefeuille. Seg Lieze, ken jij het verschil tussen aandeel en een obligatie. En zo maar verder. Volgens mij had die ooit als tip gekregen dat je een betere band creëert met je klant of zo als je die met de naam aanspreekt, maar dit was gewoon een beetje ergerlijk.

Overlaatst was er trouwens ook een vent op Tinder die dat deed, in zowat elke vraag mijn naam zetten en me dus eigenlijk aanspreken in de derde persoon (zo van Wat doet Lieze graag? in plaats van rechtstreeks te vragen Hoe is het met jou?). Ja, ik zit terug op Tinder. Voorlopig nog geen rare stoten meegemaakt die extra inspiratie opleverden voor een nieuwe Daten hoe het niet moet en het vervolg daar op.

 

Over single zijn gesproken, jullie hebben ongetwijfeld al gemerkt dat ik daar geregeld over schrijf. Veel van de best gelezen berichten van vorig jaar gingen ook over dat thema. Nu was ik aan het denken om daar misschien een reeks rond te doen met gastbloggers. Anderen die hun ervaring willen delen met happy single zijn of net niet. Of mensen die geen single zijn maar wel hun kant van de zaak eens willen laten horen. Het is nog maar een vaag idee. Maar als iemand die dit leest nu al denkt: yes, super goed idee, daar wil ik wel mee iets rond doen, dan mag je gerust je enthousiasme al delen en dan denk ik er nog eens verder over na.

4 gedachten over “Het allegaartje (4)”

 1. Ik waag me voorlopig niet meer op Tinder. Ik kan ook niet want mijn facebook is geblokkeerd op mijn gsm en ik denk/dacht dat je niet kan tinderen zonder facebook.

  Ik wil eventueel meedoen aan het single-schrijven.

  Geliked door 1 persoon

 2. Oh boy, dat in derde persoon tegen me praten zou mij ook echt heel erg storen. Alsof je er niet echt bijbent ofzo? En die rubriek over single zijn moet je zeker doen, ik wil gerust iets bijdragen!

  Like

 3. Ik kan me helemaal in je gevoel plaatsen, in mijn werk probeer ik aan te voelen wat klanten op prijs stellen en hoe ze benaderd willen worden. Uit jouw verhaal blijkt dat je adviseur onzeker is en wil weten hoe jij gaat reageren. Geloof me, ik kan het weten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s