Lieze checkt in

Lieze checkt in #69

img_0025

Aan allen die vanavond aan de feesttafel zitten, geniet er van. Aan allen die daar morgen pas of terug zitten, ook mijn beste wensen! Ik kijk nog even terug op de lichtpuntjes van afgelopen week.

Niet iedereen zal het me mij eens zijn, maar ik vind die foute kerstfilms die nu op tv gegeven worden eigenlijk best wel leuk. Niet om een hele maand elke dag te bekijken, maar zo af en toe eens eentje, dat kan ik wel smaken. Dus zondag na de kerstmarkt nestelde ik mij in de zetel en kwam helemaal in de zeemzoete kerstsfeer.

Voor 2 van mijn collega’s wordt het een kerstfeest in mineur, want ze kregen slecht nieuws over hun gezondheid. Kanker is een vies beestje en we werden er maandag allemaal even stil van. Dan kan ik alleen maar heel blij zijn dat ik buiten een pijntje af en toe behoorlijk gezond ben.

Dinsdag had ik nog altijd niet genoeg van kerstmarkten en gingen we die in Antwerpen een bezoekje brengen met een aantal collega’s. Er geraken was een hele onderneming (het verkeer in Antwerpen is echt rampzalig) maar eens we er waren zat de sfeer er weer helemaal in. Lichtshow op de markt, lekker eten en een jenevertje en de avond was compleet.

Een uitje met papa en zus, dat gebeurt niet zo vaak, maar woensdag gingen we samen naar een concert met Ierse kerstmuziek. Een avond vol onvervalste Christmas Carols en Ierse klassiekers. Niet alleen de muziek was heel mooi, ook het podium dat overdekt was met lichtjes was heel mooi gedaan.

IMG_2268.jpg

Donderdag had ik een heel goed gesprek met iemand. Over wat mijn valkuilen zijn, wat me tegenhoudt als mens om te groeien, over mijn bagage uit het verleden en hoe ik die als sterkte kan en zou moeten gebruiken. Het deed echt deugd om over zo’n dingen eens heel open en veilig te kunnen praten. En het geeft me motivatie om er mee aan de slag te gaan in het nieuwe jaar.

En toen was het vakantie. We zijn gesloten tussen Kerst en Nieuwjaar, maar ik had vrijdag ook al een dagje verlof. Mijn interne wekker stond nog wel op werkritme dus ik was redelijk vroeg wakker, maar zo kon ik in alle rust boodschappen doen zonder in het weekend de drukte te moeten trotseren. De kassierster zat zelfs op mij te wachten in plaats van dat ik lang in de rij moest staan.

Na enkele weken rust omwille van een peesonsteking, kon ik zaterdag eindelijk terug op mijn paardje kruipen. Het voelde nog wel wat stijfjes, zo na een aantal weken stil gelegen te hebben, dus ik deed het nog wat rustig aan, maar wel blij om terug te zijn.

 

6 gedachten over “Lieze checkt in #69”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s