Lieze bouwt, Lieze heeft een doel

Lieze bouwt

blueprint-964629_1920

Naast gezond leven, was er dit jaar maar 1 ander voornemen dat ik heb gemaakt. Eén grote doelstelling waar ik mee aan de slag wil gaan, en dat is een eigen huis. Dat dat geen makkelijk doel zou zijn, dat heb ik altijd al geweten. Ik heb er dan ook heel veel over nagedacht en soms twijfel ik nog steeds. Nu weet ik ook wel dat een huis bouwen iets is dat mensen elke dag doen en dus misschien helemaal niet zo speciaal is, maar de stap alleen zetten is voor mij toch een behoorlijk grote.

Op dit moment lukt het me nog niet om het allemaal concreet te bevatten. Achter de schermen is men wel bezig met de verkaveling (en een vervloekte archeologienota, wie verzint zoiets in godsnaam), maar voor de rest is het nog stil. Ik was in het begin van het jaar zo vastberaden, maar na de grootse aankondiging viel ik ineens stil. Onbewust denk ik dat de angst me tegenhoudt. Want nu is er nog niks dat ik mis kan doen. Maar vanaf het moment dat ik keuzes moet gaan maken kan dat wel.

Wat als ik de verkeerde architect kies? Wat als professionals me gek verklaren om als onwetende vrouw alleen aan zoiets te beginnen? Wat als er achter mijn rug dingen gebeuren waar ik geen verstand van heb en die ik dus ook niet ga kunnen oplossen? Wat als ik in de handen val van een malafide aannemer? Wat als ik het toch niet allemaal alleen aan kan?

Ik moet mezelf dus nog een schop onder mijn kont geven om in gang te schieten en gewoon eens een architect te bellen. Om meer informatie te verzamelen en me goed te informeren. Ik durf nog niet zo goed, maar ik zal toch moeten om mijn doel te bereiken. En gelukkig zijn er heel wat mensen die zelfs ongevraagd raad geven en tips aanreiken. Als ik er dus maar genoeg over blijf praten, verdwijnt die onzekerheid hopelijk. Want het doel blijft: mijn eigen huis, mijn plek onder de zon!

 

20 gedachten over “Lieze bouwt”

 1. Ik kan me voorstellen dat het overweldigend en bij momenten beangstigend aanvoelt. Ik heb vorig jaar, na het een hele tijd uitgesteld te hebben, eindelijk alleen een huis gekocht. Nu ik er in woon, heb ik er nog geen moment spijt van gehad, integendeel, ik wou dat ik de stap vroeger gezet had. Goede moed en veel succes met de bouwplannen, het zal zeker de moeite waard zijn!

  Like

 2. Gewoon aan beginnen. Ik heb me er gewoon ingegooid na lang twijfelen. Een goeie architect kan je bijstaan bij al de rest en bespaart je heel wat zorgen. Ook al denk ik nu ook nog vaak ‘nooit meer verbouwen, het mag stilaan stoppen’. Maar toch, het zal je wel lukken, geloof in jezelf!

  Geliked door 1 persoon

 3. Dat zijn dingen waar je je terecht zorgen in kunt maken en die je voor jezelf goed moet afdekken. ‘Gewoon aan beginnen’ lijkt mij wat té nonchalant want dit is geen broodje wat je koopt. Meestal teken je een overeenkomst met een aannemer waarin ook de situatie van een faillissement staat beschreven. En let op de kleine lettertjes….Misschien een idee om Batibouw te bezoeken en je daar goed laten informeren.

  Like

 4. Je moet maar denken dat sommige koppels zeker even weinig weten van bouwen en al wat erbij hoort als jij. Het is niet dat alle mannen meer weten van dat soort onderwerpen hoor! Probeer maar je mannetje te staan (haha) en hopelijk heb je wat mensen rond je aan wie je raad kan vragen?

  Like

 5. Zoek je nog een architect? Kan m’n vriend aanraden! ;) hihi. Nee, ik kan me voorstellen dat het echt zenuwslopend is om een huis te bouwen. Hoe begin je daar ook aan hé? Ik vond een huis kopen ook al super eng en was altijd bang dat er toch iets mis zou gaan. Denk dat het belangrijk is dat je alles opbreekt in stapjes en gewoon bij de eerste begint en dan door naar de volgende. Maar ik weet er eigenlijk ook niet veel van (maar mijn vriend wel dus als je hulp nodig hebt of raad, dan wil ik je gerust zijn professionele mailadres geven :) vragen staat vrij hé!).

  Like

 6. Ik herken de vragen en twijfels heel erg. Wat mij helpt is om vakmensen te zoeken die je op een bepaalde manier kent, al is het maar via via. Dan ga je die persoon sneller bellen, kan je wat small talk doen en ben je minder een nummer. Bij mij zorgt dat voor meer vertrouwen dat ik de architect ken – ook al ken ik hem niet super goed. Ik weet dat die niet gaat weglopen met mijn geld ofzo haha 😁

  Geliked door 1 persoon

 7. Spannend, veel succes ermee! Ik ben nog te jong om zo’n uitspraken te doen, maar denk wel dat ik eerder iets zou kopen dan bouwen, precies om al die rompslomp. Maar het is natuurlijk wel écht fijn dat het echt volledig je eigen stek is, en dat je (bij wijze van spreken) blij bent met letterlijk elke steen die er ligt. Hou ons vooral op de hoogte ;-)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s