Lieze leeft

Afgeteld naar 2023

Ik heb niet zo veel geblogd dit jaar. En ik ga hier ook niet plechtig beloven dat ik er weer super veel ga zijn het komende jaar, want dat zijn goeie voornemens die dan toch alleen maar mislukken. Maar ik blijf wel de traditie volgen van terug te kijken op het jaar.

9 populairste foto’s op Instagram – In het overzicht zitten mijn eerste en laatste geposte foto van het jaar. Voor de rest was ik nogal kalm op Instagram. Zeker de 2e helft van het jaar zette ik er amper iets op. Niet bewust hoor, het komt er gewoon niet echt van. Dat zegt trouwens niks over de tijd die ik er op spendeer, want dat is wel nog altijd veel. Ik lijk de levens van anderen een pak interessanter te vinden dan dat van mezelf om te delen.

8 mooie momenten in 2022:
– stapje per stapje nog heel wat dingen afwerken in huis, soms hele kleine dingen, maar ze maken mij wel blij
– de geboorte van mijn metekindje, die dan ook nog eens naast mij kwam wonen
– een weekendje aan de kust in Nederland om zalig uit te waaien
– terug voltijds kunnen gaan werken en fijne projecten kunnen doen op het werk
– de momenten met de hele familie die we de vorige jaren niet konden laten doorgaan nu toch terug kunnen organiseren
– af en toe toch nog de wandelingen verder zetten met vriendinnen waar we in Coronatijd mee begonnen
– er ook een nachtje alleen op uittrekken en Utrecht gaan ontdekken
– StudioBrussel die kwamen uitzenden van bij ons op kantoor en de leuke vibe die dat meebracht

7 boeken die ik 4 sterren gaf
Het was geen top-leesjaar in de zin van uitstekende boeken, want ik gaf geen enkel boek 5 sterren dit jaar. Ik las echter wel veel en deze vormen mijn top 7:
De eerste maandag van de maand
Freckles
Het kersenspoor
The last thing he told me
Hoop is een kleine vogel
De erfgenamen
Het eiland van de verdwenen bomen
Gebrek is een groot woord

6 meest gelezen blogposts
Mag ik ook nog even: over hoe we volwassenen ook nog mogen behandelen zoals we nu met onze kinderen doen
Heb jij dat ook? over hoe ik hopelijk niet alleen ben in rare dingen doen
La vie en rose: over de roze slaapkamer van de plusdochter
Alles is energie: want zoeken we niet allemaal naar hoe we die kunnen doseren?
De zoektocht naar mijn normaal: over mijn leven na Corona, maar ook na zoveel anderen dingen
De maand in gelukskes: toen ik overging van weekoverzichten naar maandoverzichten

5 tv-programma’s die ik met veel plezier keek
Deja Vu – eentje waar mijn lief ook mee naar keek en dat gebeurt niet vaak
Billie vs Benjamin
Wij vrouwen – omdat ik vaak heb gedacht dat mijn moeder echt ook gepast zou hebben in dat programma
This is us – het laatste seizoen :-(
After life – beetje laat aan begonnen maar heel erg van genoten van seizoen 1 (en ook nog wel van de 2 andere, maar dan minder)


4 podcasts waar ik veel van opstak
Twirrewyn: in principe een podcast over diëten, maar eigenlijk veel meer over mindset en heerlijk echt en oprecht
Vrolijke vrekken: bespaartips met een hoekje af
Harmonie 2.0: over de uitdagingen van nieuw-samengestelde gezinnen
Wat is er mis met mij: over allerlei dingen die mis kunnen lopen in je hoofd en hoe we daar graag een label op willen plakken

3 goeie beslissingen die ik nam:
– me laten bijstaan door iemand toen ik vast zat in mijn eigen gedachten. In therapie gaan is geen afgerond traject, het is goed bezig zijn en een aantal dingen alleen kunnen om daarna toch weer terug wat hulp te kunnen gebruiken.
– door een opleiding op het werk ging ik inhoudelijk een aantal dingen anders aanpakken en dat had hele fijne resultaten
– gewoon meegaan in het idee om een all-in vakantie te doen waarin er niet veel meer zat dan eten, slapen en aan het zwembad hangen. Niet wat ik zou gekozen hebben, maar waar mijn gezin wel intens van genoot en ik ook helemaal tot rust kon komen.

2 goeie voornemens voor 2023:
– Goed voor mezelf zorgen, het hele jaar door.
– Herhaling van afgelopen jaar: vooral niet te vaak goeie voornemens maken die in het hokje van ‘maandag begin ik terug’ passen.

1 wens voor het nieuwe jaar: Heel vaak durven denken: het is goed zoals het is.

 


13 gedachten over “Afgeteld naar 2023”

  1. Oh, ‘After Life’ vond ik zo mooi! En ‘This Is Us’ vond ik goed, maar heb ik toch niet verder gekeken toen ze dat niet meer uitzonden op tv. Pik ik vast nog wel eens op. Mijn beste wensen alvast voor 2023!

    Like

  2. Die vakanties die hadden wij ook met onze kids…..en ook niet wat ik echt wilde, maar het blijven heel mooie herinneringen die onze band als gezin sterker maakte. Streef niet naar perfectie, maar tevredenheid, er komt ook weer een andere periode in je leven, ooit :-).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s