Lieze heeft een doel

Perfect? – week 8: terugblikken

f55ec72b-70af-4e77-8d43-bac363039b37

Het zit er op, een zomer vol uitdagingen voor een perfecter leven. Vandaag blik ik nog even terug op hoe het ging en maak ik de balans op.Er waren 7 uitdagingen:
1. opruimen en spullen wegdoen
2. elke dag bewegen
3. uitstelgedrag aanpakken
4. een week zonder Cola Zero
5. productiever zijn
6. elke dag lezen
7. dankbaar zijn

Wat leerde ik uit deze uitdagingen? Dat ik met een aantal dingen die mensen vinden horen bij een perfect leven al behoorlijk goed bezig ben. Ik woon in een opgeruimd huis met meer dan genoeg spullen, maar zonder uitpuilende schuiven en kasten. Ik had een paar dingen uitgesteld, maar geen gigantische taken die ik voor me uitschoof. Ik kan best wel productief zijn als het nodig is. En lezen deed ik ook al veel,  tijdens mijn vakantie las ik zelfs 4 boeken uit.

Maar alles kan beter. Ik ben nogal gevoelig aan frisdrank en lekker eten. En niet dat ik niet graag beweeg, maar mezelf in gang zetten om te sporten is niet altijd evident. Het zal goed zijn dat de groepslessen in de dansschool terug beginnen, dat geeft toch iets meer houvast. Als er zo’n uitdaging is, dan lukt het wel, maar ik herval ook telkens snel terug in oude gewoontes. Perfect ben ik op dat gebied dus verre van.

De uitdaging die me het meest heeft gedaan, is die rond dankbaarheid. Toen ik coaching volgde was ik daar veel bewuster mee bezig en ergens heb ik het laten slabakken. En nu ik er terug mee bezig was, genoot ik er eigenlijk wel van om er mee bezig te zijn. En de reacties op die blogpost waren ook heel fijn. Tijd om er weer iets mee te doen dus. Ik kondigde zondag al aan dat ik de rubriek ‘Lieze checkt in’ in een nieuw kleedje ging steken. En dat wordt dus een dankbaarheidslijstje van de afgelopen week.

Het was fijn om aan de uitdagingen mee te doen, voor mezelf maar ook om de ervaringen bij de anderen te lezen. Ons leven is ongetwijfeld nog verre van perfect, maar het werd toch een behoorlijk perfecte blogzomer.

 

4 gedachten over “Perfect? – week 8: terugblikken”

  1. Perfectie bestaat niet (zegt de perfectionist). Je bent goed bezig!! Ik mag soms ook een schop onder mijn kont gebruiken om productief te zijn én moest ik geen honden hebben dan zou ik ook veel minder bewegen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s