Lieze blogt

5 jaar LeveLieze

5 jaar geleden kwam mijn eerste blogpost online. Enerzijds lijkt het nog helemaal niet zo lang dat ik hier bezig ben en anderzijds lijkt wat ik toen heb geschreven al eeuwen geleden en ben ik er veel van vergeten. Ik maakte overlaatst al eens een overzichtje van wat er in mijn leven allemaal gebeurde en veranderde de laatste 10 jaar, maar voor deze verjaardag doe ik graag ook nog even een blog throwback. De inspiratie haalde ik bij Saskia, die al heel wat meer blogjaren op de teller heeft staan.


Weet je nog…?
Mijn allereerste blogpost
Dat was dus op 15 februari 2015 en ging over mijn werk. Dat werk is nog niet veranderd, maar aan dat plan voor mijn leven waar ik toen over dacht is misschien wel nog wat werk.
Ondertussen is mijn blog heel wat gegroeid. Dat eerste bericht werd destijds welgeteld 8 keer gelezen (en sindsdien nog wel een paar keer). Als ik nu iets schrijf dan liggen die cijfers een pak hoger. Zo lazen er nu op 1 maand tijd al meer mensen wat ik schreef, als op heel 2015 bij elkaar. Niet dat ik het daarvoor doe, maar leuk is het wel.
Mijn Over mij? pagina
Die heb ik eigenlijk nog maar amper aangepast sinds de start van mijn blog. Al heb ik er wel in moeten aanpassen dat ik een prille dertiger ben, dat kan ik nu jammer genoeg niet meer zeggen.
Mijn speciale rubrieken
Ik experimenteerde een aantal keer met projecten en rubrieken. In 2016 al begon ik met een weekoverzichtje op zondag. Het veranderde een paar keer van vorm maar het opzet is nog altijd om even stil te staan bij wat goed ging (en toch ook even te klagen over de frustraties van de week).
In 2017 kreeg ik 3 gastbloggers over de vloer, Matthias, Hanne en Annelies. Ik schreef ondertussen trouwens ook al eens een stukje voor andere bloggers.
Toen ik terug vrijgezel werd, deelde ik wel eens iets over daten en vooral de dingen die mij daar in tegen staan. En een aantal keer had ik wel wat te vertellen maar niet genoeg voor een hele blogpost, dus maakte ik er maar een allegaartje van.
De uitdagingen die ik voor mezelf stelde
In 2016 stelde ik 22 doelen op om te realiseren voor mijn 33e verjaardag en gaf ik daarna elke maand een update van hoe het er voor stond.
Ik deed mee aan de Perfect? Challenge van Miss Pixie en 30 dagen mindful. En ik was ook al 3 keer zo zot om mee te doen aan 40 dagen bloggen.
Door het bloggen leerde ik ook Goodreads en de Verbeelding Bookchallenge kennen, waardoor ik boeken ontdekte die ik anders waarschijnlijk geen kans had gegeven.

Hoe mijn blog er vroeger uit zag
Dat was eigenlijk helemaal niet zo anders dan nu, al heb ik wel al eens een ander WordPress thema gekozen. En waar ik het vroeger eerst zonder banner deed en dan heel lang dezelfde had, heb ik nu nog eens een andere gemaakt. Gewoon, voor de verandering.

leve

Dat ik het verlies van mijn moeder hier van me af schreef
Ik begon niet zo heel lang na haar overlijden hier te schrijven. En ik mijn begindagen schreef ik best veel over dat verlies. Logisch ook, aangezien dat toen (en nu vaak nog) een hele grote plek in mijn leven inneemt. Zo was er nog zoveel dat ik wou vragen, waren er dingen die ik nu pas besefte nu ze er niet meer is, en mis ik haar nog heel hard. Ze zal zeker in de toekomst nog wel eens opduiken in blogposts hier, want een moeder blijft toch heel je leven impact hebben.
Dat ik al eens terugblikte op jeugd
Een kind van de 90’s ben je voor eens en voor altijd. Soms was het wel eens fijn om terug te blikken. Op hoe je vroeger nog echt moeite moest doen om online te gaan. Op hoe ik vroeger al heel graag boeken verslond, vooral die van Lemniscaat (ik vind die nog altijd mooi om te herlezen trouwens). Op hoe compleet stiepelzot ik was van Boyzone. Op hoe ik jaren trouw elke week onze voetbalploeg ging aanmoedigen (nu weet ik zelfs niet meer wie er meespeelt). En 1 keer keek ik nog een pak verder terug van de jaren 90 en schreef ik over hoe ik opgroeide met mijn beste vriendin. Toch allemaal mooie herinneringen.
De aankondiging dat ik een grote stap zou zetten
In mijn hoofd rijpte het al lang, maar het duurde een aantal jaar voor ik het alleen durfde. Ondertussen ben ik wel echt super hard bezig met het bouwen van mijn eigen huis. Ik plaatste ook al een aantal updates over hoe het loopt en het wordt misschien wel eens hoog tijd om dat nog eens te doen binnenkort.

Na 5 jaar blijft mijn blog vooral een plekje voor mezelf om dingen van me af te schrijven. Dingen die in het echte leven niet altijd een plaats krijgen. Maar ook al doe ik het voor mezelf, bedankt om hier al lang of kort mee te lezen. Om te reageren en me te bevestigen in dingen of een ander perspectief mee te geven. Want uiteraard is dat ook altijd heel fijn.

9 gedachten over “5 jaar LeveLieze”

  1. Proficiat met je blogverjaardag! Ik weet niet meer wanneer ik je blog ontdekte, maar ik ben sindsdien trouw en met plezier komen lezen :-). Je eerlijkheid vind ik heel mooi en ook verfrissend in deze tijden. Op naar de volgende vijf jaar!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s